marți, 5 mai 2015

PROIECT DESFASURAT IN SAPTAMANA ”SCOALA ALTFEL”


Proiect desfasurat in saptamana Scoala Altfel

A.   FIȘA ACTIVITĂȚII

-         Numele și adresa unității de învățământ aplicate: Școala Gimnazială Iancu Rosetti Roseți

-         Nivelul de învățământ: primar-gimnmazial

-         Nr. Elevilor din școală: 657

-         Nr. Cadrelor didactice din școală: 38

-         Coordonatorul activității (nume și prenume, funcție, date de contact)            prof  Felea Daniel , e-mail: feleadanmiha@yahoo.com

1.     Titlul activității: ,,Să ne hrănim inteligent!’’

2.     Domeniul în care se încadrează: Educație pentru sănătate

3.     Scopul activității:

Conştientizarea rolului unei alimentaţii echilibrate în dezvoltarea armonioasă a omului;

4.     Obiectivele educaționale ale activității:

Să identifice surse de hrană sănătoase;

Să îşi formeze o dietă sănătoasă consumând fructe şi legume;

Să promoveze conceptul de voluntariat

5.     Elevi participanți: nr total de participanți, procent de participanți din nr total de elevi din grupul țintă: 45 elevi, 99%,

6.     Durata și locul desfășurării activității: 2 zile(6-7 aprilie 2015) , Scoala Gimnaziala Iancu Rosetti si comunitate

7.     Descrierea activității.

In prima zi elevii  au vizionat o prezentare PPT pe tema  ,,Piramida alimentelor sănătoase,,  si apoi au completat un chestionar  cu tema ,,Ce și cum  mâncăm”. In aceeași zi elevii au adus fructe și  legume din care au preparat salata de fructe și sucuri naturale.

A doua zi a fost destinată realizării unor pachete formate exclusiv din legume și fructe , unele aduse din gospodăria  proprie, care au fost dăruite din suflet unei familii nevoiașe, familia Toader, o familie numeroasa formata din 6 membri si doi bătrâni, cu mențiunea ca tatăl copiilor are un handicap fizic. Acțiunea de voluntariat s-a finalizat  prin  gestul  frumos si civic al elevilor implicați, al cadrelor didactice implicate in activitate.

8.     Descrieți rezultatele obținute în urma activității.

Elevii au rămas impresionați de situația colegilor din familia căreia i-au oferit pachetele si au promis ca  vor reveni. Cadrele didactice implicate, director  Felea Daniel si inv. Rijnoveanu Daniela au monitorizat si apreciat gestul voluntar al elevilor implicați.

9.     Precizați dacă elevii/profesorii/părinții și-au manifestat dorința de continuare a acestei activități și modalitatea în care puteți asigura acest lucru.

Elevii si cadrele didactice si-au manifestat dorința de a continua proiectul si cu alte familii identificate ca fiind cu nevoi speciale, aflate in dificultate  si care au copii înscriși la școală.

10.           Motivația propunerii activității:

Elevii si cadrele didactice care se implică în activităţi de voluntariat fac acest lucru cu conştiinţa clară că există o anumită valoare pe care această activitate o are pentru ei, ca persoane, în absenţa clară a oricărui câştig financiar. Implicarea în aceste activităţi de voluntariat se face cu conştiinţa clară a valorii pe care voluntariatul o aduce  comunităţii noastre. Voluntariatul oferă posibilitatea interacţiunii cu grupuri sociale diverse contribuind la creşterea  solidarităţii şi toleranţei.

B.   Cele mai relevante mărturii ale elevilor/profesorilor/părinților referitoare la activitatea propusă.

            Dumbravu Denisa , clasa a Va A   a mărturisit ca a fost o zi pe care o va tine minte , o zi emoționantă, un model de initiativa încurajator pentru implicarea activă a elevilor scolii în comunitatea in care trăiesc.

              Iancu Aurelia , clasa a V a A a ramas profund impresionata mai ales ca se afla in aceeasi situatie precara ca si familia implicata.

              Inv. Rijnoveanu Daniela afirma ca aceste activitati nu trebuie realizate neaparat cu mult efort financiar, important este gestul de a oferi neconditionat , din inima.
C.   Atașați Dovezi ale activității (fotografii, filme, documente etc)











 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu